Kan jeg registrere domæner med æ, ø, å

Du kan godt registrere et .dk domæne med disse specielle nationale bogstaver.

Domænenavne, der indeholder æ, ø og å eller bogstaverne ä, ö, ü og é, kaldes IDN (Internationalized Domain Names) og er i dag understøttet af alle nyere browsere. I "gamle dage" skulle man anvende et plug-in for at disse domæner fungerede, men det er stort set ikke længere nødvendigt.

Brug af IDN domæner til email

Vi anbefaler ikke at man bruger IDN domæner til email, da der stadig er mange E-mail klienter der ikke understøtter dette.

Hvis du f.eks. sender en E-mail til firma.dk med Outlook Express, som ikke har fået installeret en bestemt patch / opdatering, vil Outlook komme med en fejlmeddelse eller åbner et vindue, der fortæller at Outlook ikke kan genkende E-mail adressen.

Der er også mange udenlandske mail servere som har problemer med at genkende (og dermed modtage/levere) E-mails der kommer fra IDN domæner.

Relaterede søgeord: dns