Omskrivning af IP adresse til host name (Windows 'hosts' fil)

Windows har en fil kaldet "hosts" som indeholder en omskrivning af IP adresse til host names. Denne fil læses af Windows (ved opstart) og checkes af Windows, Internet Explorer m.m. FØR en DNS server kontaktes.

Det betyder at det er muligt at ændre den IP adresse et host name eller domænenavn bliver "oversat til" - altså omgå den IP adresse der leveres af DNS serveren.

Dette kan være ganske praktisk, specielt i test situationer, hvor man udvikler på et website som pt. kører (er placeret) hos en udbyder, men skal flyttes til en anden udbyder. Ved at ændre 'hosts' filen kan man i Internet Explorer teste den nye website hos den nye udbyder før DNS'en tilrettet og websitet (domænet) reelt bliver flyttet.

Nedenstående er et eksempel på en 'hosts' fil, hvor "mitdomain.dk" bliver mappet til IP adressen 195.137.237.212 - Det betyder at skriver man i sin browser "http://mitdomain.dk" vil dette request bliver routet til IP adressen 195.137.237.212, uanset hvad der ellers måtte stå i den DNS der anvendes.Windows 'hosts' filen er placeret lidt forskellige steder, afhængig af hvilken version af MS Windows du anvender - Her er placeringen for de mest udbredte Windows versioner:

Windows Vista = C:\WINDOWS\SYSTEM32\DRIVERS\ETC
Windows XP = C:\WINDOWS\SYSTEM32\DRIVERS\ETC
Windows 2K = C:\WINNT\SYSTEM32\DRIVERS\ETC
Win 98/ME = C:\WINDOWS

Relaterede søgeord: dns
Alle priser er i DKK inkl. moms